Muğla ve Denizli’de Sürdürülebilir Altyapı Projesi Tamamlandı

Çevresel Altyapı Çalışmaları Muğla ve Denizli’de Tamamlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu İller Bankası Genel Müdürlüğü (İLBANK) ve Dünya Bankası iş birliğiyle yürütülen “Sürdürülebilir Şehirler Projesi” kapsamında, Muğla ve Denizli’de yürütülen çevresel altyapı çalışmaları 121 milyon avro maliyetle tamamlandı.

İLBANK, şehirlerin altyapısını güçlendirmek ve daha sürdürülebilir, yaşanabilir bir çevre oluşturmak için çalışmalarına devam etmektedir.

Artan nüfus ve şehirleşmenin olumsuz etkilerini en aza indirmek amacıyla su ve atık yönetimi konularında çalışmalar yapan İLBANK, ulusal ve uluslararası düzeyde işbirlikleri yaparak altyapıyı desteklemekte ve halk sağlığını korumayı hedeflemektedir.

Dünya Bankası finansmanı ve İLBANK yürütücülüğünde gerçekleşen “Sürdürülebilir Şehirler Projesi” kapsamında Muğla ve Denizli’de başlatılan çevresel altyapı çalışmaları başarıyla sonuçlandı.

“Amacımız sürdürülebilir, modern ve sağlam şehirler inşa etmek”

İLBANK Genel Müdürü Recep Türk, yaptığı açıklamada, Muğla ve Denizli’de gerçekleştirilen çevresel altyapı çalışmalarının 121 milyon avro maliyetle tamamlandığını belirterek, “Şehirlerimize daha sağlıklı ve güçlü bir altyapı sağladık. Muğla ve Denizli illerimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Şehir altyapısını güçlendirmeye devam edeceklerini vurgulayan Türk, “Amacımız sürdürülebilir, modern ve sağlam şehirler inşa etmek.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Altyapı projelerinin şehirler için önemini vurgulayan Türk, “İnşa ettiğimiz atık su arıtma tesisleri, yağmur suyu drenaj sistemleri ve kanalizasyon şebekeleri su kaynaklarının daha etkin ve sağlıklı bir şekilde kullanılmasını sağlayacak. Bu çalışmalar, su kalitesini artırırken çevresel sorunları azaltacak.” dedi.

Muğla’da 225 kilometre kanalizasyon şebekesi kuruldu

Muğla’daki çalışmalar kapsamında Turgutreis AAT 1. Etap ve deniz deşarjı, Bodrum kanalizasyon şebekesi, Gümbet ve Gümüşlük mevcut atık su arıtma tesislerinin revizyonu, Fethiye Hisarönü-Ovacık Mahallesi’nde kanalizasyon şebekesi ve kolektör yapımı, Fethiye’de mevcut kanalizasyon şebeke rehabilitasyonu ve Fethiye Atık Su Arıtma Tesisi 2. Etap çalışmaları tamamlandı.

Proje kapsamında Muğla’da toplam 225 kilometre kanalizasyon şebekesi ve günde 72 bin metreküp kapasiteli atık su arıtma tesisi inşa edildi.

Bu sayede, yaklaşık 1 milyon 200 bin kişi temiz ve sağlıklı su kullanma imkanı buldu.

Denizli’nin Altyapısı Güçleniyor

Proje kapsamında Denizli’de 776 kilometre içme suyu şebekesi, 278 kilometre kanalizasyon hattı ve 76 kilometre yağmur suyu hattı inşa edildi.

Denizli’nin altyapı sorunlarıyla başa çıkmak için harekete geçen ekipler, birçok mahallede içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu şebekelerini inşa ederek veya yenileyerek çalışmalarını tamamladı.

Bazı mahallelerdeki içme suyu iletim sistemleri ve şebeke inşaatları da tamamlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir